Algoritma ve Kodlamaya Giriş
Kodlama tecrübesi olmayan tüm katılımcıların algoritma ve kodlamayla tanışmasını sağlayacak olan atölye ile bilgisayarların nasıl problem çözdüğü anlaşılmaya çalışılacaktır. Ardından verilen problem durumlarının bilgisayarlar tarafından çözülmesini sağlayacak algoritmaların oluşturulması ve bilgisayarda çalışacak şekilde kodlanması sağlanacaktır.
SCRATCH ile Görsel Kodlamaya Giriş
SCRATCH kodlama için ayrıntılı bilgilere ihtiyaç duymadan, algoritmalarınızı sürükle-bırak yöntemiyle bilgisayar diline dönüştürmeye yardımcı olan bir yazılımdır. MIT tarafından hazırlanmış olan açık kaynaklı görsel kodlama arayüzü SCRATCH ile görsel kodlama dünyasına adım atın.
Atölyemizde Türkçe görsel kodlama ara yüzü kullanarak kolay bir şekilde kodlama yapabilecek, algoritmalar oluşturacak, robot programlayarak ve akıllı sistemler tasarlayacaksınız. Robotik uygulamalara ilk adımı atacağınız bu eğitimden sonra yapacaklarınızın sınırı kendi hayal gücünüz olacak.
mBot Robot Atölyesi
mBot kolay kurulum ve kullanıma sahip , çocuk ve genç yaştaki kişiler başta olmak üzere her yaş grubuna hitap eden bir robotik platformdur. mBlock programı ile kolay kodlama yaparak korkmadan dilediğiniz gibi robotunuzu programlayıp tasarlayabilirsiniz.
Robot kollar günümüzde fabrikalarda, atölyelerde, tıpta, laboratuvarlarda ve daha pek çok alanda kullanılmaktadır.
Kullanım yerine ve amacına göre farklı mekanik düzeneklere sahip robot kol çeşitleri bulunmaktadır.
Robot kol yapımı, öğrenilmesi gereken temel projelerden biridir. Çalışma mantığı sebebiyle sanayide en çok kullanılan robot çeşididir. Bu meslekle ilgili kendini geliştirmek isteyenlerin böyle projeler üzerine yoğunlaşmaları yararlarına olacaktır.
Bilişim, İnovasyon ve Tasarım Robotik
Öğrencilerle mobil robotik kutuları kullanarak çeşitli robotik devreler oluşturmak ve bunların çalışmasını sağlayacak bilgisayar programlarını geliştirmek.
3D Tasarım ve 3D Baskı
Öğrencileri Autodesk firmasının Tinkercad adlı çevrimiçi yazılımını kullanarak, çeşitli geometrik şekillerin yardımıyla bir anahtarlık tasarlayacaklar, ve bunun 3d yazıcıda yazdırılmasını gözlemleyecekler.
Atölyede; kurulu olmayan 3 Boyutlu yazıcıyı sıfırdan başlayıp, parçalarını bir araya getirerek 3 Boyutlu yazıcıların çalışma prensibini ve kurulumunu bizzat kendileri yaparak öğrenecekler.
3 Boyutlu yazıcılarımızı topladıktan sonra özellikle fen ve matematik derslerinde kullanılabilecek materyal baskılarımızı yine birlikte yapacağız.Katılımcılar 3 boyutlu yazıcı kurmayı ve 3 Boyutlu baskı almayı öğrenirken eş zamanlı olarak arduino üzerinden 3 boyutlu yazıcı programlamayı da öğrenecekler. Bu çalıştaya katılan eğitimciler düşük bütçelerle bile kendi okulunun 3 Boyutlu yazıcısını yapmak için önemli bir adım atmış olacaklar.
3 Boyutlu Tasarım Atölyemizle Tasarlıyoruz & Üretiyoruz
Atölyemizde; “Bilmekten” çok “Üretmek” üzerine kurulu öğrenme yaklaşımı ile katılımcılarımızın, Algoritmik düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirmek, Tasarladıkları ürünü nasıl ölçeklendirebileceklerini gözlemlemelerini sağlamak, En, boy ve derinlik kavramlarını kullanmalarını sağlamak, Deneyimleri farklılaştıkça eylemleri üzerinde dönüşümlü düşünme becerilerini geliştirmek amacıyla çalışmalar yapacağız.
Arduino Programlamaya Giriş
Elektronik ve Arduino hakkında temel olarak fikir edinmeyi hedefleyen atölye sırasında katılımcılar kod yazarak basit elektronik projeleri gerçekleştireceklerdir. Giriş seviyesinde gerçekleştirilecek atölye ile hayallerindeki projeleri gerçekleştirebilmek için ilk adımı atmış olacaklardır. Atlöye sonunda arduinonun bilgisayara bağlanması, kod yazma ortamını tanıma ve ileri düzey projeler için gerekli olabilecek temel bilgiler öğrenilmiş olacaktır.
Minecraft ile Tasarım ve 3D Baskı Atölyesi
Katılımcılar Minecraft oyunu ile tasarımını yaptıklarını mekanları 3D yazıcılardan gerçek hayata dönüştürebileceklerdir. Tasarımı yaparken matematik ve geometri becerilerini kullanacaklardır.